Előfizetői tartalom

Politikai nyomásra használják a csőddel fenyegető adósságplafont

Portfolio
Az Egyesült Államok képviselőházának republikánus elnöke, John Boehner tegnap arról beszélt, hogy nem hajlandóak anélkül megszavazni az adósságplafon emelését, hogy nem társítanának mellé más rendelkezéseket is - számolt be róla a Bloomberg. Barack Obama elnök viszont nem hajlandó leülni a tárgyalóasztalhoz, szerinte ugyanis nem volna szabad ezt a kérdést politikai nyomásgyakorlásra használni.

"Nem fogjuk csakúgy átengedni az adósságplafon módosítását" - mondta John Boehner, republikánus politikus tegnap az ABC-nek adott interjújában. Véleménye szerint az ország akár csődbe is mehet, amennyiben Barack Obama elnök nem hajlandó tárgyalásokba bocsátkozni. "Jelenleg pontosan a csőd felé tartunk" - tette hozzá Boehner. Ezek a kommentek nem hatnak túl nyugtatóan a piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés