Előfizetői tartalom

Akár már most indulhatna a kamatemelés

Portfolio
Tulajdonképpen a jegybanknak már kamatemeléseket kellene végrehajtani, hiszen a gazdaság jövő év végén már túlfűtötté válik - mondja Balatoni András, az ING vezető elemzője. A szakértő szerint a magyar gazdaság potenciális kibocsátása nincs olyan magasan, mint sokan gondolnák, jövőre záródik a kibocsátási rés. A növekedési és hitelprogramot összességében pozitívan értékeli Balatoni, de az új csomag sokba fog kerülni és a banki mérlegek romlásához vezethet.

Az iparban lassú fordulat jelei körvonalazódnak, a vállalatok egyre inkább optimisták, a húzóágazatnak számító járműgyártás eredményeit már nem húzza le az elektronikaitermék-gyártás zsugorodása, a rendelési adatok pedig biztatók - fogalmazott Balatoni András a növekedési kilátásokat értékelve. Az ING vezető elemzője szerint jövőre 1,9%-os lehet a gazdasági bővülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés