Előfizetői tartalom

A pénzügyminisztérium és a jegybank az USA csődjére készül

Portfolio
Az amerikai államkincstár és a jegybank egyre inkább aggódik a tárgyalások sikertelenségétől, ami akár az USA csődjéhez is vezethet. Az intézmények ezért elkezdtek olyan terveket kidolgozni, amikkel a kongresszus mulasztása esetén beálló csődhelyzet következményeit tartanák kordában - hivatkozott a Reuters meg nem nevezett, de a tervek készítéséhez közelálló forrásra. 2013.10.09 06:20 Vihar közeleg - Mi várható az Egyesült Államokban?

Már csak nyolc nap van hátra, hogy átlépjük a korábban Jacob Lew, amerikai pénzügyminiszter által meghatározott határidőt. Ekkor ugyanis a kormányzat hitelszerzési képessége végképp befagy és már csak a "kéznél levő" 30 milliárd dollárra tehető pénzügyi forrásaira támaszkodhat. Amennyiben ezt követően sem születik megállapodás akkor az USA egyes kötelezettségeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés