Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha tömegesen szüntetik meg bankszámláikat a munkavállalók?

Portfolio
Az alacsonyabb keresetű munkavállalóknál komoly terhet jelenthet a banki költségek megemelkedése, és a munkáltatók már kezdenek szembesülni azzal, hogy dolgozóik egy része inkább készpénzben szeretné a fizetését megkapni. Erre a jog szerint van lehetőség, de a cégek számára jelentős többletterhet jelent. Megoldás lehetne, hogy a munkáltató, legalább átmeneti időre, megtéríti a banki költségeket, de ezt csak adókötelesen teheti meg.

A munkáltatók nagy része nagyjából 10 évvel ezelőtt átállt arra a gyakorlatra, hogy átutalással fizetik ki a munkavállalóik részére a munkabért. Ugyanakkor a munka törvénykönyve szerint kétféle módon történhet a munkabér kifizetése: készpénzben illetve átutalással. Az elmúlt időszakban már több munkáltató szembesült azzal, hogy a megemelkedett banki költségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés