Előfizetői tartalom

Londoni elemzők: nyitva marad az út a kamatcsökkentések előtt

MTI
A dohánytermékek megemelt kiskereskedelmi árrésének nehezen megjósolható átszűrődési üteme okozta a vártnál magasabb szeptemberi magyarországi inflációt, ám ettől még a következő hónapokban folytatódik a dezinflációs folyamat, és így nyitva marad az út a további jegybanki kamatcsökkentések előtt is - jósolták a múlt havi inflációs adatsor pénteki ismertetése után londoni pénzügyi elemzők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint szeptemberben 1,4 százalékos volt az éves infláció. Az MTI előzetes felmérésébe bevont londoni befektetési és elemzőházak felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai 1,0-1,3 százalék közötti prognózisokat adtak a teljes kosárra számolt szeptemberi tizenkét havi inflációra. Augusztusban 1,3 százalékos éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés