Előfizetői tartalom

Nincs meg a megegyezés - Obama többet akar

Portfolio
Nincs megegyezés annak ellenére, hogy a republikánusok tegnap ideiglenes megoldást javasoltak az adósságplafon megemelésére. Barack Obama elnök nem utasította el az ajánlatot, de a kormányzati leállás feloldását is látni szeretné, mielőtt belemegy a fiskális vitákba. Az egyeztetések tehát elhúzódnak, miközben már 11 napja tart a részleges leállás és jövő csütörtökön már csak a pénzügyi tartalékok tartják talpon az országot.

Barack Obama amerikai elnök több republikánus vezetővel is hosszan tárgyalt az adósságplafon megemeléséről a tegnap este folyamán. A Bloomberg akkor úgy értesült, hogy a republikánusok hajlandóak lehetnek hat hétre megemelni az adósságplafont feltételek nélkül, hogy az azonnali csődkockázat elháruljon, ugyanakkor a kormányzati leállást még nem oldanák fel. Ezek a fejlemények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés