Előfizetői tartalom

Vallottak a kutasok: már dereng a fény az alagút végén

Portfolio
Az előző negyedévben még csak arról adtak számot a MÁSZ statisztikái, hogy megtorpant a hazai üzemanyag-fogyasztás csökkenése, a harmadik negyedév adatai arról tanúskodnak, mintha kedvező folyamatok is elindultak volna. A szervezet statisztikái szerint 2013 harmadik negyedévében 3,5%-kal több üzemanyag fogyott a hazai kutakon. Az előző negyedévhez hasonlóan a növekedésből szinte csak a gázolaj vette ki a részét, de a 98-as benzinből is több fogyott, bár itt a bázis alacsony volt. A 95-ös benzinből szinte pontosan annyi fogyott, mint egy évvel korábban.

A MÁSZ adatai szerint a bázisidőszakhoz képest 3,5%-kal emelkedett az üzemanyagfogyasztás Magyarországon 2013 harmadik negyedéve során, mely így 758 millió litert tett ki. Ennél magasabb értéket legutóbb 2011 harmadik negyedévben láthattunk. A hazai üzemanyag-fogyasztás visszaesése az utóbbi években töretlennek volt mondható, mostanra azonban nem csak hogy megállt a keresleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés