Előfizetői tartalom

Erősödik az európai gazdaság, de komoly kockázatok leselkednek rá

Portfolio
Az európai helyzet normalizálódása magasabb növekedést hozhat, amit a fiskális szigor enyhülése is támogathat - vélte a Portfolio.hu Budapest Economic Forum című csütörtöki konferenciájának nyitóelőadásában Martin Blum, az Ithuba Capital partnere és portfólió menedzsere. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a hosszú távú hozamok nőhetnek, a kínai mérlegalkalmazkodás kockázatai komolyak, és a forint is gyenge lehet a jövőben.

Martin Blum előadásának üzenetei: Három üzenetet fogalmazott meg előadása elején: 1. Ne higgyünk a gazdasági előrejelzéseknek, ezek általában nem működnek. 2. Vegyük figyelembe az országok és egyes szektorok mérlegét, az erős mérlegűek jobban reagálnak a stimulusra. 3. A monetáris és fiskális politika egymásnak való megfelelése alapvető fontosságú. Különösen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés