Előfizetői tartalom

Japánnak bejött a hitelösztönzés

Portfolio
A japán jegybank arra készül, hogy kiterjeszti három speciális hitelösztönző programját, amik jövő márciusban jártak volna le. Ezek korábban több mint 81 milliárd dollárnyi új hitelt segítettek elő az elmúlt három évben azt a célt szolgálva, hogy lökést adjanak az ország jelenleg rendkívül kockázatkerülő bankjainak.

A hiteltámogatás további kiterjesztésével a jegybank azt kívánja sugallni, hogy még mindig rendkívül elkötelezett a hitelezési csatornák helyreállítása mellett, vagyis egyszerűbben szólva, hogy a bankoknál levő pénz kellő mértékben eljusson a hitelt igénylőkhöz. Teszi ezt a jegybank úgy, hogy emellett történelmi mértékű mennyiségi lazítást is folytat, amivel az általános...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés