Előfizetői tartalom

Palotai: továbbra is az árstabilitás a jegybank elsődleges célja

Portfolio
Csupa jó hírt osztott meg hallgatóságával Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója a Portfolio.hu csütörtöki konferenciáján tartott előadásában. Az MNB-nek az alacsony inflációs környezetben szerinte lehetősége van arra, hogy rugalmasan értelmezze mandátumát. Az ország pénzügyi sérülékenysége folyamatosan csökken, és ezt tovább segítheti szerinte, hogy a jegybank pénzügyi stabilitással kapcsolatos feladatköre is jelentősen bővül. Az alapkamat csökkenése ellenére nem lett érdemben kevésbé vonzó forint melletti pozíciót felvenni a befektetők számára - vélte.

Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója a Budapest Economic Forumon előadásában többek között az alábbiakat ismertette: A monetáris politika szempontjából alapvető fontosságú, hogy az infláció miként fog alakulni. Fontos tényezője ennek, hogy miközben a gazdasági növekedés kezd beindulni, szabad kapacitásokat lát a jegybank a gazdaságban, ami dezinflációs nyomással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés