Előfizetői tartalom

Itt a friss deficitrangsor!

Portfolio
Az előzetes, márciusban közölt hiányadatnál kicsit magasabb, 2% volt 2012-ben a magyar költségvetés GDP-arányos hiánya - erősítette meg a második notifikációban az Eurostat a tavalyi államháztartási adatokkal kapcsolatban. Ezzel a teljesítménnyel Magyarország a nyolcadik helyet tudhatta magáénak. Az unió statisztikai hivatala szerint az adósságráta tavaly év végére 79,8%-ra csökkent, ami 0,7 százalékponttal magasabb az előzetes adatnál. Görögországgal kapcsolatban kedvezőbb adatot közölt az Eurostat.

Az előzetes adatról bővebben:Kapcsolódó cikkünk2013.04.22Brüsszel szerint még alacsonyabb lett a 2012-es deficit - Mire elég?Az Eurostat hétfőn tette közzé a 2012-es uniós államháztartási adatok második felülvizsgálatát. Ezek szerint mind az EU, mind pedig az euróövezet szintjén csökkent a költségvetés hiánya 2012-ben 2011-hez képest, az adósságráta viszont tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés