Előfizetői tartalom

Szeptemberben vastagon fizettek a bankok (3.)

Portfolio
Szeptemberben 12,1 milliárd forintos többletet ért el az államháztartás központi alrendszere - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium részletes költségvetési tájékoztatójában. Ezzel szeptember végéig 950 milliárdos kumulált deficit jött össze, ami a megemelt hiányelőirányzat 90%-a. A szeptemberi folyamatokat illetően a bevételek oldalán egyből feltűnik, hogy látványosan megugrottak a pénzügyi tranzakciós illetékbevételek a bankok pótbefizetési kötelezettsége miatt.

Így jött ki a szeptemberi többlet A 12,1 milliárd forintos szeptemberi többlet nagyjából megfelel az elmúlt években tapasztaltakkal. Az NGM közleménye pedig megjegyzi, hogy "a kormány várakozásainak megfelelnek költségvetés szeptember végi pénzforgalmi adatai". Igaz a kormány várakozásait havi bontásban egyáltalán nem ismerjük.A központi költségvetés 13,9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés