Előfizetői tartalom

Végre megismerhetjük a Fed számára különösen fontos adatokat

Portfolio
Ennek a hétnek az a legfőbb apropója, hogy az Egyesült Államokban a leállás miatt elmaradt munkaerő-piaci adatok kedden közlésre kerülnek. A piaci várakozások szerint szeptemberben jól alakulhatott a foglalkoztatás az USA-ban, ugyanakkor általános a bizonytalanság, hogy mégis mennyire hatott hátráltatólag a gazdaságra a 16 napos politikai cirkusz. Európában a Markit által közölt beszerzésimenedzser-indexekre és a német Ifo indexre figyelünk, itthon pedig az államháztartási egyenlegről való részletes tájékoztatás lehet érdekes.

Barack Obama elnök a múlt héten aláírta azt a törvényjavaslatot, amivel január közepéig biztosítottá vált az Egyesült Államok finanszírozása, sőt, a 16,7 billió dolláros adósságplafon is felfüggesztésre került február 7-ig. Ez utóbbi jelentette a piac számára a legnagyobb aggodalmat, de most február 7-ig az ország annyi hitelt vesz fel amennyire csak szüksége van, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés