Előfizetői tartalom

Több házasság, kevesebb gyerek

Portfolio
Augusztusban elakadt a születések számának három hónapja emelkedő tendenciája. A mélypontról felkapaszkodó mutató mostani kisebb mértékű esése azt jelzi, hogy a gyerektámogatások továbbra sem tudnak egyértelmű hatást gyakorolni a gyerekvállalási kedvre. A házasságkötések száma viszont megugrott. Minden évben augusztus a legnépszerűbb hónap, de az utóbbi években még a nyár végén sem kötöttek ennyi házasságot, mint most. Az elmúlt tíz évben csak kétszer láthattunk ennél több házasságot.

Az előzetes adatok szerint 2013 első nyolc hónapjában 57 895 gyermek született, 3,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A 84 441 halálozás 4,1 százalékos csökkenést jelent a 2012. január-augusztusi időszakhoz képest. A természetes fogyás 26 546 fő volt, 1478-cal kevesebb az egy évvel korábbinál - jelentette a KSH. 2013 első nyolc hónapjának előzetes adatai szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés