Előfizetői tartalom

A francia és a német üzleti aktivitás is lassult - nem jó hír ez Európának

Portfolio
A szeptemberi élénkülés után ismét a lassulás jeleit mutatja a francia és a német üzleti aktivitás is a Markit csütörtök reggeli, októberre vonatkozó előzetes adatközlése szerint. Franciaország esetében a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index 49,8-ról 49,4 pontra süllyedt (azaz az 50 pontos bővülést jelző határvonaltól távolodott), míg a szolgáltatói index 51-ről 50,2 pontra csökkent. A németek esetében bár továbbra is az 50 pontos határ felett vagyunk, a szolgáltatói szektor esetében 52,3 pontig esett vissza az index a múlthavi 53,9 pontos értékéről. Ezek fényében pedig nem volt már meglepetés a várt alatti eurózónás adat sem, ami esetében a kompozit mutató egészen 51,5 pontig esett vissza, vagyis kereken 1 ponttal múlta alul a várakozásokat.

2013. október 24. 09:43 Megosztás Rosszul alakultak az eurózónás számok is A kissé kiábrándító francia és német adatokat követően kevés meglepetéssel szolgál már a várt alatti eurózónás adat. A Markit októberre vonatkozó előzetes kompozit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés