Előfizetői tartalom

Fitch: marad a negatív kilátás az olasz besorolásra

Portfolio
A Fitch Rating megerősítette Olaszország hósszúlejáratú államadósságára eddig érvényben tartott hitelbesorolását, ugyanakkor több tényező együttes hatására továbbra is negatívon tartotta az ehhez tartozó kilátást. Ráadásul felfelé módosította az ország jövő évben várható GDP arányos államadósságának várható alakulását - írja a Reuters.

A Fitch Ratings hitelminősítő pénteken felfelé módosította Olaszország szuverén államadósságának jövő évre vonatkozó várható alakulását. A hitelminősítő korábban úgy vélte, hogy az olasz államadósság 130 százalékos lehet 2014-ben a bruttó hazai termékhez (GDP) mérten, a legfrissebb előrejelzésében viszont már 133 százalékos GDP arányos államadósságot prognosztizál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés