Előfizetői tartalom

Három éve nem teljesített ilyen jól Anglia

Portfolio
Jól teljesít az angol gazdaság a harmadik negyedévben: nemcsak a munkanélküliségi ráta csökken gyorsabban a vártnál, de még a most megjelent GDP adat is kecsegtető, noha a vártnak megfelelő. Mindez azért különösen fontos, mert novemberben a Bank of England módosítja majd a főbb mutatókra vonatkozó gazdasági előrejelzéseit és akár be is igazolódhat az a piaci számítás, miszerint mégsem maradnak olyan hosszan alacsonyan a kamatok.

Az angol gazdaság három éve nem bővült olyan gyorsan, mint a harmadik negyedévben, amikor is 0,8 százalékos negyedéves és 1,5 százalékos éves növekedést látunk - jelentette az Office for National Statistics Londonban. A kecsegtető eredmények ugyanakkor nem érték meglepetésként a piacot, a Bloomberg által felmért piaci konszenzussal teljesen összhangban vannak a számok. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés