Előfizetői tartalom

Egyre mélyebbre merészkedhet az MNB a kamatvágásokkal

Portfolio
Két hónappal ezelőtt még 3,5%-nál, most viszont már 3,0%-nál látja a piaci elemzői konszenzus azt a határt, ameddig a Magyar Nemzeti Bank várhatóan folytatja a kamatcsökkentési sorozatát - derül ki a legfrissebb Reuters felmérésből. Abban, hogy a jegybank egyre mélyebbre merészkedhet a kamatcsökkentési ciklusban, külső és belső tényezők is szerepet játszhatnak, pontosabban erre bátoríthatják a monetáris döntéshozókat. A lépésről már a kibővülő testületben határoznak egy nappal azt megelőzően, hogy szerdán a kormányülésen már valószínűleg terítékre kerül a jegybanki szempontból is nagy jelentőségű devizahiteles mentőcsomag. Arról, hogy mit szeretne elérni a csomag keretében a kormány, legutóbb péntek reggel Varga Mihály beszélt:

Kapcsolódó cikkünk2013.10.25Varga: 15-20%-os törlesztőrészlet-csökkenést akarunkA hírügynökségi felmérésben részt vevő 21 piaci szakértő döntő többsége, 18 arra számít, hogy a jegybank jövő kedden újabb 20 bázisponttal 3,40%-ra mérsékli az alapkamatot, míg hárman ennél kisebb lépést valószínűsítenek. Utóbbiak számára feltehetően az ad érveket, hogy a monetáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés