Előfizetői tartalom

Már nem a BRIC-re figyelnek a piacok

Portfolio
Lassan el lehet felejteni a BRIC szóösszetételt, amely a legnagyobb feltörekvő országok gyűjtőneve (Brazília, Oroszország, India és Kína), a befektetők ugyanis ma már a "törékeny ötökre" fókuszálnak - számol be a CNBC. Ez a szóösszetétel utal arra a fertőzési veszélyre, amely az 5 feltörekvő gazdaságból indulhat, ezek pedig: Brazília, Indonézia, India, Törökország és Dél-Afrika - legalábbis erre figyelmeztettek legutóbb a Deutsche Bank stratégái.

Kapcsolódó cikkünk2013.08.24A BRIC-ből csak egy C maradtA törékeny ötök kifejezést először a Morgan Stanley elemzője, James Lord használta még augusztusban. Azóta egyre gyakrabban használják ezt a kifejezést a leginkább veszélyeztetett feltörekvő országokra, melyek együttesen a világgazdaság 7%-át képezik. A gazdasági hírcsatorna tudósítása szerint ezek az országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés