Előfizetői tartalom

Folytatják a lazulást a jegybankok

Portfolio
Kamatdöntések jelentik majd a fókuszt ezen a héten: kedden itthon, szerdán az USA-ban, csütörtökön pedig Japánban lesz jegybanki lépés. Az amerikai Fed szinte biztos, hogy nem lassítja már idén az eszközvásárlási programját, így nem is maga a döntés, hanem az azt követő sajtótájékoztató lehet érdekes, pontosan ahogy Japán esetében is. Magyarországon viszont már egy fokkal cifrább a helyzet, hiszen a Monetáris Tanács már nem egységes, bár ettől függetlenül kicsi a valószínűsége, hogy a várt 20 bázispontos vágástól eltérő döntés szülessen kedden.

Amerikai makroadatok dominálják az elkövetkező hetet szinte teljes egészében és nem csak számukban hanem súlyukban is, ugyanis szerdán este a Fed kamatdöntését követően sajtótájékoztató is lesz. Szinte unalmas frázis már azt hallani, hogy a Fed eszközvásárlási programjának lassítása alapjaiban változtatja majd meg a globális piaci hangulatot, márpedig így lesz, a kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés