Előfizetői tartalom

Folytatódik a harc az inflációval Indiában

Portfolio
Az indiai jegybank a második kamatemelését hajtotta most végre két hónapon belül, hogy felvegye a kesztyűt az ország lángoló inflációs folyamataival. Az újdonsült jegybankelnök, Raghuram Rajan határozottan az infláció letörésére akarja használni a monetáris politikát, miközben az ország növekedési kilátásai is egyre rosszabbak.

Az indiai jegybank az irányadó ráta mértékét 25 bázisponttal 7,75 százalékig emelte a mai napon és ez alkalommal a lépés már összhangban volt a piaci várakozásokkal (a kamatemelési ciklus megkezdésénél még senki sem számított rá). Ugyanakkor a jegybank csökkentette a vészhelyzet esetén használt rövidlejáratú hiteleinek a kamatát 9 százalékról 8,75 százalékra, ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés