Előfizetői tartalom

Hajszálnyira a 4 millió foglalkoztatott (2.)

Portfolio
3 millió 989 ezer fő volt foglalkoztatott a július-szeptemberi időszakban, azaz az idei harmadik negyedévben. A foglalkoztatottak száma 54 ezer fővel volt magasabb az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest, legnagyobb mértékben az iparban, majd a közszolgáltatások és a piaci szolgáltatások terén emelkedett a foglalkoztatás, a mezőgazdaságban csökkent. A munkanélküliek száma éves alapon 23 ezer fővel csökkent, a munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent tovább, 9,8 százalék volt.

Az elmúlt hónapokban közelíti a négymilliót a foglalkoztatottak száma, a 15-74 évesek körében az előző háromhavi átlag már 3 millió 980 ezer fölé emelkedett. A mostani adat pedig már a 3 millió 990 ezres szintet közelíti, azaz már nem vagyunk messze attól, hogy akár meglegyen a négymillió foglalkoztatott. Pláne úgy, hogy novembertől belép a téli közfoglalkoztatás is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés