Előfizetői tartalom

Lehetne adómentesen is, mégsem azt szeretjük

Portfolio
Az adómentes kör leszűkülése mellett továbbra is jelentős megtakarítást érhetnek el a foglalkoztatók a béren kívüli juttatások alkalmazásával, évi 150 ezer forintos keret biztosítása 60 ezer forinttal kevesebb költséggel biztosítható, mintha bérként fizetnék ki ugyanezt az összeget. A legnépszerűbb juttatási forma továbbra is az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártya, az adómentesen adható juttatások népszerűsége nem futott fel. Nagy változásokra az eddig benyújtott javaslatok szerint 2014-ben sem kell számítanunk.

Az elmúlt években a közterhek jelentős emelése miatt ugyan temetni kezdték, de a Cafeteria mégsem tűnt el, különösen a nagyobb cégek körében megmaradt ez a juttatási forma. A korábbi kutatások azt mutatták, a Cafeteria alkalmazásának gyakorisága a szervezeti nagysággal függ össze. A 250 fő feletti cégek 70-88 százalékban működtetnek Cafeteria rendszert, míg az 50-250...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés