Előfizetői tartalom

Akasztják a hóhért Európában

Portfolio
Az Európai Parlament gazdasági ügyekért felelős bizottsága vizsgálatot indít a válságkezelő trojka korábbi tevékenységével kapcsolatban. Egyes képviselők ugyanis úgy vélik, hogy nem voltak átláthatóak az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap, valamint az Európai Központi Bank által kidolgozott mentőcsomagok a válságba sodródott országok esetében. Olyan kritikák is elhangzanak, hogy félresikerült a válságkezelés.

Három évvel ezelőtt érkeztek meg először Görögországba és Írországba a nemzetközi intézmények képviselői, hogy figyelemmel kísérjék a mentőcsomagokért cserébe vállalt költségvetési intézkedések végrehajtását és tanácsokkal lássák el a kormányokat. Az Európai Parlament most a trojka "nem megválasztott hivatalnokainak" ezen munkáit derítené fel - számol be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés