Előfizetői tartalom

Ma este dönt a Fed - Mi várható?

Portfolio
A szeptemberi, sokak számára nagy meglepetést okozó döntés (nem kezdődött el az eszközvásárlási program lassítása) után ma megismerhetjük az amerikai Fed Nyíltpiaci Bizottságának újabb kamatdöntését és közleményét, amelyre szokás szerint nagy figyelem irányul a piacokon. Ez azzal együtt is így van, hogy a mostani kamatdöntő ülést nem tekintik stratégiai fontosságúnak a befektetők, hiszen az elmúlt egy hónapban nem történtek olyan változások az amerikai gazdaságban, amelyek az egy hónappal ezelőttitől eltérő kimenetelű döntést indokolnának. A piacok leginkább arra figyelnek, hogy ad-e útmutatást a Fed az eszközvásárlási programja majdani leállításához, illetve felemeli-e szavát a túlzott kockázatvállalás ellen. Ha egyikre sem tér ki az este 7 órakor megjelenő közleményében, akkor a részvénypiaci szárnyalás és a dollár gyengülési trendje fennmaradhat, illetve újabb lökést kaphat.

A piacok arra számítanak, hogy mivel a Fed szeptemberben nem határozott az eszközvásárlási programja lassításáról, azóta pedig az október eleji részleges amerikai közszférabeli leállás beárnyékolta a gazdasági folyamatokat, ezért egyelőre nem talál indokot a lassításra. Ez pedig azt jelenti, hogy havi 85 milliárd dollár értékben pumpál likviditást a piacokba, amelynek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái