Előfizetői tartalom

Furcsa kilengések a magyar feldolgozóiparban

Portfolio
Októberben is pozitív, 51,0 pont volt a magyar feldolgozóipari beszerzési menedzser index (bmi) értéke az MLBKT jelentése szerint. A szeptemberi 54,5 pont után ez az érték lassulást jelez, ugyanakkor valamivel továbbra is a stagnálást jelző 50 pontos szint felett maradt. Miközben a magyar indexben nem látszik határozott felfelé mutató trend, hosszú ideje az 50 pontos szint körüli ingadozás a jellemző, a cseh és lengyel index kilőtt.

A magyar feldolgozóipar helyzetének szempontjából különösen fontos eurózóna előzetes októberi bmi adat 51,3 pont volt (a német index pedig 51,5 pont), az eurózóna átlagindexe július óta van pozitív tartományban. Emlékeztetőül: az index 50 pontos értéke jelez stagnálást, az e fölötti értékek a szektor gyorsulására, az alattiak zsugorodására utalnak. Az októberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés