Előfizetői tartalom

Nem lesz ingyen a német autópálya?

Portfolio
A német közlekedési minisztérium kiszivárgott tervei szerint a külföldi látogatók hamarosan autópályadíjjal nézhetnek szembe Németországban. Éves szinten 100 euró lehet a díj, szemben a mostani ingyenes úthasználattal - számol be a Financial Times. A díjfizetés alól adóleírással mentesülnének a németországi lakhellyel rendelkező autósok.

A tervek az osztrák útdíj-fizetési rendszerre épülnének, ahol az autósok büntetést kapnak, ha az autópálya-matricát nem helyezik el a szélvédőre. A kiszivárgott hírek szerint a helyiek jogosultak lennének leírni az útdíjból származó költségeiket az általuk fizetendő útadóból. Ezzel a javaslat megfelelne azoknak az uniós előírásoknak is, ami megtiltja a nemzetiség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés