Gazdaság

Ők azok, akik a magyar autópiacot repítik

Portfolio
Tovább dübörög a magyar autópiac, a JATO Dynamics legfrissebb statisztikáiból ugyanis kiderült, hogy tavaly októberhez képest 26 százalékkal több új személygépkocsi került forgalomba múlt hónapban. A siker záloga autómárka tekintetében ismét a Ford volt, míg a modellek között ezúttal is az Octavia tarolt. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a hazai vállalatok hónapok óta ezt a márkát és ezt a modellt favorizálják. A magánszemélyek részére történő eladások tekintetében viszont változás történt, a Suzuki visszaszerezte vezető helyét az Opeltől, amit két népszerű modelljének, az SX4-nek, valamint a Swiftnek köszönhette.
Tovább száguld a magyar autópiac

26 százalékkal több autót helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban, ez összesen 5 149 darab új autót jelentett az év tízedik hónapjában Magyarországon. Az első tíz hónapban összesítésben az előző év azonos időszakához képest 6 százalékos növekedés történt. Októberben a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) ezúttal is a Ford volt, 653 darab értékesített járművel, melyek döntő többségét (87%-ot) vállalkozások vásároltak meg.

Ők azok, akik a magyar autópiacot repítik
A 2013-as évben októberrel bezárólag is a Ford került ki győztesen 6 136 darab gépjármű össz forgalomba-helyezéssel, mellyel a hazai piac 11 százalékát sikerült lefednie a márkának. Modell szinten a legtöbbet ismét a Skoda Octavia-ból értékesítették októberben (277 darab), az éves modell ranglistát is az Octavia vezeti 2 596 darabos eladással. A Skoda értékesítéseinek döntő hányadát (79%) a cégek irányába történő eladásainak köszönheti. A fentiek alapján elmondható, hogy a hazai autópiac töretlen sikerének záloga a Ford és a Skoda Octavia népszerűsége a hazai vállalakozások körében, melyek az új autók iránti kereslet tetemes részét adják.

Ők azok, akik a magyar autópiacot repítik


Ők azok, akik a magyar autópiacot repítik


Ők azok, akik a magyar autópiacot repítik
A magáneladások tekintetében remekelt a Suzuki

A jelenlegi piac jellegzetessége a JATO Dynamics közleménye alapján, hogy az új autó forgalomba-helyezések 73 százaléka céges, míg a magán eladások a piac 27 százalékát teszik csak ki. Tovább torzítja a jelenlegi piaci összképet az újra megnövekedett re-export jelenség, melynek pontos nagyságrendjét jelenleg nehéz meghatározni.

Ők azok, akik a magyar autópiacot repítik
A hazai piacon bár a legtöbb gépjárművet cégek vásárolják, vannak olyan gyártók, amelyek jól teljesítenek a magánszemélyeknek történő értékesítések területén is. Ilyen például a Suzuki, amely eladásainak 51 százalékát köszönhette szeptemberben a magánszemélyeknek. Ráadásul darabszám tekintetében is ez a márka volt a befutó a magánszemélyek részére történő autóértékesítéseket múlt hónapban, így visszavette ebben a kategóriában az elsőséget az Opeltől. A Suzuki sikerét két népszerű modelljének, az SX4-nek és a Swiftnek köszönhetett.
Messze elmaradnak a számok a válság előtti szintektől

Ők azok, akik a magyar autópiacot repítik
A jó teljesítmény ellenére messze még a korábbi szint

A JATO Dynamics közleménye ismét kitért arra, hogy a számok messze elmaradnak a válság előtti forgalomba helyezési mennyiségektől, valamint az üzletág sikeres működéséhez szükséges optimális darabszámoktól. Összehasonlítás végett a válság előtti 2008-as év szeptemberi eredménye a 2013-as év azonos időszakának 244 százaléka volt, tehát 15 174 darab személyautó és haszongépjármű talált gazdára.
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
koronvavirus