Előfizetői tartalom

Új ötlettel állt elő az IMF: fizessen minden európai egyszeri adót! (3.)

Portfolio
A német sajtó figyelt fel a Nemzetközi Valutaalap nemrégiben megjelent anyagának egy eldugott részére: felmerült az egyszeri vagyoni típusú adó bevezetése az európai állampolgárok esetében az államok költségvetésének rendbetételére. Az ottani portálok már kötelező "IMF-tizedként" nevezik az egyelőre csak ötlet szintjén megjelent sarcot, más kommentárok pedig már a bankbetétek egyszeri megadóztatását vizionálják. A történet érdekessége továbbá, hogy a Nemzetközi Valutaalap már másfél hete cáfolta, hogy egyszeri vagyonadót javasolna a megtakarításokra.

Egyszeri adó a megtakarításokra? A Focus.de német hírportál írta meg hétfői cikkében a Welt am Sonntag vasárnapi "felfedezését". A hetilap írásában arra mutatott rá, hogy a Nemzetközi Valutaalap októberben megjelent Fiscal Monitor 2013 című anyagának 49. oldalán egy érdekes keretes írás található. Ebben az IMF szakértői lényegében felvetik egy egyszeri vagyoni típusú...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái