Előfizetői tartalom

Decemberi pénzesőben bíznak Vargáék (2.)

Portfolio
Októberben 61,4 milliárd forintos többletet gazdálkodott ki az államháztartás központi alrendszere. A Nemzetgazdasági Minisztérium gyorstájékoztatója szerint az adat megfelel a kormány várakozásának, amit továbbra sem ismerünk. Az első tíz hónap alatt így 887 milliárdos hiány halmozódott fel, ami a legutóbbi módosítás során megemelt előirányzat 84%-a. Az év hátralévő két hónapjában 163 milliárd forintos deficit férhet még bele az 1050 milliárd forintos hiányelőirányzatba, közben pedig az NGM az év végi adóbevételek érkezésében bízik. A pénzforgalmi hiánycél így össze is jöhet év végén, és úgy tűnik, hogy az EU-val folytatott elszámolási vita is kedvezően ér véget.

Többletes október A 61,4 milliárd forintos szufficit úgy jött össze, hogy a központi költségvetés 24,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 21,6 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 15,3 milliárd forintos többletet produkált. A 61 milliárd forintos többlet kedvező egyenlegnek mondható a korábbi évekkel összevetve. Ennél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés