Előfizetői tartalom

Még tovább süllyed az infláció

Portfolio
A szeptemberi 1,4 százalék után októberben 1,3 százalék lehetett az egy évre visszatekintő drágulás a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint. A dohánykereskedelmi árrés emelésének folytatódó hatása emelhette, az üzemanyagárak csökkenése lefelé nyomhatta az inflációt a múlt hónapban. Novembertől a második körös rezsicsökkentés még tovább lökheti lefelé az inflációt, ami így decemberben 1% alá bukhat, és ott is maradhat február-márciusig.

Az infláció a rezsicsökkentés jegyében már áprilisban 2 százalék alá került, majd augusztusban bázishatások is segítették, hogy 1,3 százalékkal új több évtizedes mélypontra került a fogyasztói árindex. Szeptemberben meglepetésre, nem csökkent tovább, hanem kissé magasabb lett az infláció, 1,4 százalék. Eközben ugyanis erőteljesebben megjelent például a dohánykereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés