Előfizetői tartalom

A közép-kelet európai régió jobban teljesít

Portfolio
A közép-kelet európai országai pénzügyi fejlettség szempontjából előrébb járnak, mint a többi "új" uniós tagállam - mondta Guglielmo Maria Caporle, a Brunel University professzora az osztrák jegybank konferenciáján. Caporle szerint a külföldi bankok megjelenésének számos kedvező hatása volt a régióban, bár a kockázatokról sem szabad megfeledkezni. A professzor szerint az euró majdani bevezetése hozhat újabb fellendülést.

Guglielmo Maria Caporle néhány más elemzővel az Európai Unió tíz legújabb tagjának bank és pénzügyi rendszerét vizsgálta, különös tekintettel az 1994-2007-es időszakra. A tanulmány egyik legfontosabb megállapítása, hogy a pénzügyi rendszer a vizsgált országok egyikében sem mély, következésképpen a hitel-és részvénypiaci folyamatok nem tudtak számottevő hatást gyakorolni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés