Előfizetői tartalom

A románok már euróval álmodnak

MTI
Románia 2018 és 2020 között csatlakozhat az euróövezethez - jelentette ki Victor Ponta román miniszterelnök. Az amerikai CNBC televíziónak Bukarestben adott interjúban kifejtette, hogy Románia felkészülten és versenyképesen akar csatlakozni az euróövezethez, ezért figyelemmel követi Lengyelországot, amely sokkal előrébb tart a szerkezeti reformok terén.

"Az euróövezetnek nincs szüksége újabb gyenge játékosra, ezért Romániának előbb fel kell készülnie" - mondta Ponta. Hangsúlyozta, hogy Románia integrációja az ország és az euróövezet előnyére válna, ezért továbbra sem mondanak le erről a politikai célról. A román miniszterelnök júniusban a Deutsche Welle német rádiónak még úgy nyilatkozott, hogy Bukarest várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés