Gazdaság

Matolcsyéknak üzent az OECD

Portfolio
Javította növekedési prognózisait a közép-kelet-európai országokra az OECD, Magyarországon idén 1,2%, jövőre 2,0%, 2015-ben 1,7% lehet a szervezet szerint a GDP növekedése. Az OECD kitért arra is, a növekedés javulásával együtt vissza kellene fogni a monetáris stimulust a régióban, a Magyar Nemzeti Banknak pedig meg kellene állnia a kamatcsökkentéssel.
Felülvizsgált prognózisai szerint az OECD-országok átlagában idén 1,2 százalékos növekedésre számít a szervezet. Magyarországon ehhez hasonló ütemben alakulhat a növekedés, majd jövőre 2 százalékra gyorsul, 2015-ben viszont újból lassulni fog az OECD szerint. Így bár jövőre gyorsabban fogunk növekedni, mint Szlovákia, északi szomszédunk két év múlva már 3 százalékos növekedésével hagyhat le minket.

Matolcsyéknak üzent az OECD
Az OECD Magyarországgal foglalkozó összefoglalójában az inflációs kilátásokról szólva elmondja, az energiaárak további csökkentése a következő negyedévekben is alacsonyan tarthatja az inflációs főindexet, az inflációs várakozások azonban továbbra is inflációs cél felettiek, a költségoldali nyomás pedig a későbbiekben továbbra is nyomást gyakorol az árakra.

Mivel a további monetáris lazítás kockázatokat hordoz, különös tekintettel a forint leértékelődésére és a belföldi kereslet élénkülőben van, a jegybanki alapkamatot mostantól nem kellene tovább csökkenteni, szinten kellene tartani, a monetáris politikának el kellene kezdenie fokozatosan a normalizálódás irányba mozdulnia, idézi a Reuters az OECD-t.
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mexikói katonák