Előfizetői tartalom

Aggódik Magyarországért az EBRD - Lehúztuk az egész régiót

MTI
|
Portfolio
A fokozott állami beavatkozás miatt hat gazdasági területből három esetén rontott Magyarország értékelésén az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a ma kiadott éves Átalakulási Jelentésében, ez pedig oda vezetett, hogy 1994 óta most először haladta meg az ilyen leminősítések száma a felminősítésekét a 30 térségi ország összességében. Ezen eredmény hatására azt feszegeti az EBRD jelentése, hogy megállt-e az átalakulási folyamat a régióban. A jelentést bemutató sajtótájékoztatón Erik Berglof, a szervezet vezető közgazdásza elsősorban az ukrán és a magyar folyamatok miatti aggodalmának, illetve nyugtalanságának adott hangot.

Három területen romlott a megítélésünk Az EBRD a 30 vizsgált kelet-európai, illetve ázsiai ország mindegyikében hat területen - nagy-, illetve kisvállalati privatizáció, vállalatvezetés és vállalati átalakítás, árliberalizáció, kereskedelmi és árfolyamrendszer, versenypolitika - készít értékelést a gazdasági folyamatokról, ezt 1-től 4-ig terjedő skálán indexekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés