Előfizetői tartalom

Cséfalvay a CNBC-n: javul a kiszámíthatóságunk (2.)

Portfolio
Az elmúlt években nagyon sok reform valósult meg a magyar gazdaságban, ami kérdéseket vethetett fel a kiszámíthatósággal kapcsolatban, de a gazdaságpolitika kiszámíthatósága az előttünk álló időszakban jelentősen javulni fog és ez jó üzenet a befektetőknek - többek között ezt hangsúlyozta a CNBC-nek adott, ma sugárzott interjúban Cséfalvay Zoltán. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint nincs szó választási költségvetésről, erre nincs is szükségünk, arra viszont igen, hogy 3% alatt maradjon a GDP-arányos államháztartási hiány. Erre tehát lehet számítani és ilyen értelemben a 2014-es büdzsé egy unalmas költségvetés - fogalmazott.

Cséfalvay azt hangsúlyozta, hogy megtörtént a gazdasági növekedési fordulat, most már növekedési pályán halad a magyar gazdaság, mivel egészségesek az alapok. Az államtitkár azt az ellentmondást, hogy miközben elvileg unalmas a költségvetésünk, de közben folyamatos a csatározásunk Brüsszellel, ideológiai magyarázattal igyekezett feloldani. Érvelése szerint a magyar...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái