Előfizetői tartalom

Szórja a pénzt év végén a kormány

Portfolio
Számos, a 2013-as költségvetést érintő határozatot hozott a kormány, ami egyértelműen a lazítás irányába mutat - olvasható ki a keddi Magyar Közlönyből. A kormány például 15 milliárd forinttal csökkentette a májusi kiadászárolás összegét (amiről még a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése érdekében döntött), 27 milliárd forinttal növeli a gyógyító-megelőző kasszát és összesen 32 milliárd forintot juttat a kórházak adósságának rendezésére.

Úgy tűnik, hogy alig másfél hónappal az év vége előtt a kormány biztosra veszi, hogy teljesül a 2013-ra kitűzött költségvetési hiánycél. A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározataival ugyanis költekezésbe kezdett. Az egyik határozat módosítja a kormány májusi döntését, melynek keretében 68,9 milliárd forintnyi kiadás zárolásáról döntött a túlzottdeficit-eljárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés