Előfizetői tartalom

Most még türtőzteti magát Japán

Portfolio
A Bank of Japan a mai napon bejelentette, hogy változtatás nélkül folytatja az eszközvásárlásait és szinten tartja az irányadó rátáját. A közleményt követő sajtótájékoztatón ugyanakkor Haruhiko Kuroda jegybankelnök arról beszélt, hogy a BoJ nem fog hezitálni a további lépések kapcsán, ha kockázatokat lát felmerülni. Ugyanakkor véleménye szerint a kedvező globális környezet és a jelenlegi japán folyamatok nem indokolnak további lazítást.

A jegybanki döntés kapcsán nem lepődhetünk meg, hiszen a piaci várakozásokkal összhangban folytatják a monetáris politika jelenlegi irányát egyelőre:Kapcsolódó cikkünk2013.11.21Nem változott a kamat JapánbanUgyanakkor a közleményt követő sajtótájékoztató már érdekesen alakult, ugyanis Haruhiko Kuroda egyértelműen megjegyezte, hogy amennyiben erősödni látnák a kockázatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés