Előfizetői tartalom

Sehol sincs infláció - szabad kéz a jegybankoknak?

Portfolio
Szerdán délután nagyon sűrű adatdömping lesz az Egyesült Államokban, ami akár heves pénz- és tőkepiaci mozgásokat is kiválthat, míg csütörtökön kereskedelmi szünet lesz náluk. Európában és Japánban érdemes lesz követnünk az inflációs statisztikákat, míg itthon a Magyar Nemzeti Bank kamatmeghatározó ülése lesz a fókuszban kedden, amikor is a jegybank újabb rekordot állíthat fel az irányadó ráta mélységében.

A mostani hetet is az amerikai makroadatok dominálják, ugyanakkor piaci szempontból fontos (nagyobb mozgásokat kiváltani képes) statisztikák leginkább csak szerdától érkeznek. Az Egyesült Államok munkaerőpiacának pulzusát mérő heti friss segélykérelmek száma lesz az első fontos adatunk, mely kapcsán a Bloomberg által felmért piaci konszenzus nem mutat jelentős irányváltást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés