Előfizetői tartalom

MNB: Jöhetnek még kamatcsökkentések

Portfolio
A Monetáris Tanács megítélése szerint a magyar gazdaságot számottevő kihasználatlan kapacitás jellemzi, az inflációs nyomás tartósan mérsékelt maradhat - áll a kamatdöntés után kiadott közleményben, mely így folytatódik: a 3 százalékos inflációs cél középtávú elérése további monetáris lazítás irányába mutat. A globális pénzügyi környezet változékonyan alakul, a monetáris politika mozgásterét az ország kockázati megítélésének tartós és érdemi elmozdulása befolyásolhatja. A Monetáris Tanács úgy látja, hogy az inflációs és reálgazdasági kilátások alapján, az ország kockázati megítélésének figyelembevételével sor kerülhet még óvatos kamatcsökkentésre. Ez egyébként az utolsó bekezdés volt, ami hagyományosan a jövőre vonatkozó utalásokat tartalmazza. A teljes közlemény alább olvasható, ahogy várható volt, a tanács inflációs képe az októberi 0,9%-os árindex után tovább javult.

A Monetáris Tanács megítélése szerint idén folytatódik a magyar gazdaság bővülése, amit jövőre további élénkülés követhet. Az erősödő gazdasági aktivitás mellett a kibocsátás továbbra is elmarad potenciális szintjétől, miközben a magas, de csökkenő tendenciájú munkanélküliség meghaladja a strukturális tényezők által meghatározott hosszú távú szintjét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés