Előfizetői tartalom

Tollvonások költségvetése

A kormány olyannyira átírta legutóbb a költségvetés elfogadásának folyamatát, hogy gyakorlatilag még a végleges decemberi szavazás előtt teljesen átírhatja a számokat. Vagyis a következő egy hónapban jöhetnek még osztogatások, amelynek fedezetét egy tollvonással "előteremtheti" a kormány. A Parlament keddi ülésén elfogadott főösszegeknek így sok teteje nincs, főleg a gyakori év közbeni módosítások fényében.

Mi történt eddig? Jövőre 984 milliárd forint lehet az államháztartás központi alrendszerének pénzforgalmi szemléletben számított hiánya, ami a tervezett GDP (30629 milliárd forint) arányában 3,2%-ra rúg. A Parlament november 26-án szavazta meg a főöszegeket, és a hiányt 60 milliárd forinttal emelte meg az eredeti, szeptember végén benyújtott tervekhez képest. Ez a maradék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés