Előfizetői tartalom

Matolcsy: minősítsenek fel minket, Rehn mondjon le! (4.)

Portfolio
Van még tér további mérsékelt kamatcsökkentésre Magyarországon, és a kedvező inflációs kilátások miatt tartósan fennmaradhat a laza kamatkörnyezet - többek között ezeket mondta a Napi.hu mai konferenciáján Matolcsy György. A jegybankelnök egyúttal felszólította a négy nagy nemzetközi hitelminősítő intézetet, hogy kezdjenek tárgyalásokat Magyarországgal annak felminősítéséről. Emellett az eurózóna válságkezelése során vétett hibák miatt lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztost. Magyar gazdasági szakértőknek is üzenet: felszólította Bod Péter Ákost, Chikán Attilát és Mellár Tamást, hogy kövessék Járai Zsigmondot.

Nincs értelme kamatemelésen elmélkedni A Magyar Nemzeti Bank elnöke a beszédének elején a Napi.hu beszámolója szerint leszögezte, hogy nincs árfolyamcél, kamatcél, foglalkoztatási cél - nincs semmilyen más cél (a magyar monetáris politikában). Az MNB egy rugalmas, ám tiszta (infláció) célra koncentrál, innentől kezdve nincs értelme azon elmélkedni, hogy mikor emel kamatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés