Előfizetői tartalom

Hatalmas pénzek mozdultak meg Magyarországon - Mi történt?

Portfolio
Év eleje óta mintegy 900 milliárd forinttal nőtt a magánszektor készpénz- és látraszóló betétállománya, és hasonló mértékben esett a legfeljebb kétéves lekötésű bankbetétek állománya. A hatalmas pénzmozgás "vélhetően a mérséklődő infláció és a lekötött betétek csökkenő kamata miatt" következett be - reagált a Magyar Nemzeti Bank Kommunikációs osztálya a Portfolio.hu megkeresésére, amelyben egy igen furcsa tartalmú jegybanki ábra hátterét firtattuk. A friss betétáramlási folyamatokról tegnap megjelent egy elemzésünk is:

Kapcsolódó cikkünk2013.11.29Elszivárgott a lekötött bankbetétek ötödeAz MNB a keddi kamatdöntés estéjén adta ki a havi ábrakészletét, amelynek utolsó két grafikonja (120. és 121.) igen furcsa változásokat mutatott a különböző pénzmennyiség aggregátumokban. Amint ugyanis az alábbi, szemléletesebb ábrán látszik: az M1 pénzmennyiség (készpénz és látraszóló betétek)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés