Előfizetői tartalom

Tüntetések és erőszak Ukrajnában - egyre csak nő a csődkockázat

Portfolio
Pénteken eredmények nélkül tért haza a vilniusi találkozóról Viktor Janukovics ukrán elnök, ami annyira felborzolta a kedélyeket, hogy vasárnapra megbénult a főváros a tüntetések miatt. Ennek következtében a piac is egyre nyugtalanabbá kezd válni az egyébként is meglehetősen rossz kilátásokkal szembesülő ország kapcsán. Az események miatt az ukrán csődkockázat jelentősen megemelkedett, míg az ország dollárkötvényein eladási hullám söpör át.

Az ukrán csődesemény elleni biztosítás ára kéthavi csúcsszintjére emelkedet a mai nap folyamán, miután a kormányellenes tüntetők létszáma a diákok kezdeményezését követően jelentősen megnőtt és a nehéz kilátásokkal küzdő ország egész területére kiterjedt.A CDS emelkedése ugyanakkor még a tüntetések kibontakozása előtt megkezdődött, ahogy erre korábban rámutattunk:Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés