Előfizetői tartalom

Ukrán kormányfő: a helyzet irányíthatatlanná vált

MTI
Tárgyaló delegációt küldene az ukrán elnök Brüsszelbe, miután hétvégén és azóta folyamatosan tömegdemonstrációkon tiltakozik a lakosság az EU-hoz közeledés felrúgása miatt, a sztrájkolók pedig már a kormány lemondását követelik. Brüsszel viszont nem akarja újranyitni a tárgyalásokat. Az EU és Ukrajna között évek óta folytak a tárgyalások a szabadkereskedelmi megállapodásról, eközben az ukrán fél folyton az EU és Oroszország között táncolt. Amikor az EU a bebörtönzött Julija Timosenko korábbi kormányfő külföldi gyógykezelését kérte egyik feltételül, az ukránok a tárgyalások felfüggesztése mellett döntöttek. Valószínűleg taktikázásnak szánták, egyes vélemények szerint Oroszország nyomására voltak kénytelenek így dönteni.

2013. december 02. 20:15 Megosztás Tömegdemonstráció Kijevben Kijev, 2013. december 2. Kormányellenes tüntetők népesítik be a kijevi Függetlenség terét 2013. december 2-án. A tüntetők Ukrajna európai integrációjának leállítása miatt tiltakoznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés