Előfizetői tartalom

Változik jövőre az MNB statisztikai publikációs rendje

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette a 2014. évre vonatkozó statisztikai publikációs naptárát. A publikációs rendben változások történtek, amelyeket indokol a felügyeleti funkciók és hatáskörök MNB szervezetrendszerébe történő integrációjával a felügyeleti célú publikációk közlése, valamint a nemzeti számlák és a fizetési mérleg-statisztikák új nemzetközi módszertani szabványainak 2014-es bevezetése - hívja fel a figyelmet az MNB mai közleménye.

A főbb változások A nemzeti számla-statisztikák és a fizetési mérleg-statisztikák elmúlt években megújított nemzetközi módszertani szabványainak alkalmazása az Európai Unió országaiban egységesen 2014-től indul. Ennek megfelelően, a 2014. első negyedévi vonatkozási idejű adatközléstől kezdődően rövidebb átfutási idővel, és az új módszertani követelmények szerinti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés