Előfizetői tartalom

Kína a reformok idején még jobban lesújt a sajtószabadságra

MTI
A pekingi hatóságok nem hosszabbították meg a The New York Times (NYT) amerikai napilap és a Bloomberg hírügynökség kéttucatnyi újságírójának év végén lejáró vízumát korábbi tényfeltáró cikkeik miatti megtorlásként. A fejleményről a Kínában dolgozó külföldi tudósítók szervezete számolt be hétfőn egy tagjainak küldött e-mailben.

A hírt egyelőre sem a két médium, sem a kínai hatóságok nem kommentálták. Ugyanakkor a NYT a múlt hét végén hosszabb cikket közölt a helyzetről, amelyben azt írta, hogy ha az év végéig nem újítják meg a vízumokat, akkor a hatóságok gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítik a két cég kínai irodáinak működését. A NYT szerint kínai hivatalnokok privát beszélgetéseken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés