Előfizetői tartalom

Nem tud már több meglepetést okozni Japán

Portfolio
A japán jegybank 2014 második negyedévében tovább bővítheti a jelenleg is rendkívül agresszív gazdaságösztönző programját. Ugyanakkor Tohru Sasaki, a JP Morgan vezető elemzője és egyben a Bank of Japan korábbi munkatársa úgy véli, hogy a piacot már nem lehet ezzel meglepni. Nem lesz tehát újabb Kuroda-sokk és emiatt a jen dollárral szembeni árfolyama ismét a 100-as körüli szinten ingadozhat jövőre.

A jen dollárral szembeni árfolyama a korábbi mérföldkőnek számító 100-as szintjét novemberben újra áttörte és azóta folyamatos gyengülő trendet mutatva egyre közelebb kerül az éves mélypontjához (~70 pip távolság). Ennek ellenére Tohru Sasaki, a Bank of Japan korábbi munkatársa úgy véli, hogy a gyengülés 2014 első felében visszafordulhat és az árfolyam visszatérhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés