Előfizetői tartalom

Évek óta nem voltak ilyen optimisták a munkaadók

Portfolio
A munkaadók 11%-a a létszám bővítését tervezi a jövő év első negyedében, 8%-uk elbocsátásokkal számol, míg 74% nem tervez létszámváltozást - derül ki a Manpower 2014 első negyedévére szóló felméréséből. A bővíteni és elbocsátani szándékozók arányából képzett mutató +3%, szezonális hatásokkal kiigazítva +6%, ami a 2009 második fele óta vezetett adatok sorában az eddigi legjobb.

Az egyenleg fél éve először pozitív, így azt mondhatjuk, az első negyedévben bővülhet a munkakereslet, javulhatnak a munkakeresők kilátásai. Ugyanakkor idén egyszer már láttunk egy szép pozitív adatot, amiből nem bontakozott ki határozott trend, így a mostani egyhavi adatokból sem vonhatunk le messzemenő következtetéseket.A bizonytalanok aránya kissé csökkent, 7% volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés