Előfizetői tartalom

Folytatódik-e a kilábalás vagy újabb lejtmenet elé nézünk?

Portfolio
A feltörekvő piacok az 1994-es megbotlásukhoz hasonló jeleket mutatnak, míg a fejlett piacokon az Egyesült Államok válhat a növekedés motorjává a jövőben. A legmeghatározóbb erő jövőre is a nagy jegybankok monetáris politikájára vonatkozó várakozások lesznek: a tapír jövőre biztosan eljön és ez a tőkeáramlások irányát jelentősen megváltoztathatja. A hazai monetáris politika ugyanakkor óvatosabb lehet, ugyanis a jobbnak látszó makromutatók ellenére rendkívül ki vagyunk téve a globális hangulatváltozásoknak - mondta el Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője mai előadásában.

Az Egyesült Államok jobban teljesít Idén a világgazdaságban folytatódott a lassú kilábalás, de régiónként nagyon eltérő képet láttunk. Idáig megszokhattuk, hogy a feltörekvő piacok jelentik a növekedés motorját, de 2013 közepén markáns lassulás kezdett náluk kibontakozni (főleg a BRIC országok miatt), míg az Egyesült Államok átvette a motor szerepét. Jó hír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés